ČLÁNKY

 

MUSTANG TRACE

19.01.2022

MUSTANG TRACE je granulované doplňkové krmivo pro koně.

"Špalkové kopyto" většina lidí definuje tak, že jedno kopyto koně roste ve strmějším úhlu (zejména v patkách), než to druhé. Většinou se jedná o přední nohy. Mnoho lidí tento problém vnímá jako problém kopyt, a za správné řešení považuje srovnání kopyt tak, aby byla obě stejná. Můj názor je, že tento pohled je ale nesprávný, a náprava by měla začít...

Tady David Landreville ukazuje, jak buduje kopyta.Vidíte ten zásadní rozdíl ve výšce měkkých patek? To udělá z vašeho koně kamzíka.Teorie, že patky mají být co nejnižší, je překonána.Patky mají být ve správné výšce vůči vnitřním strukturám (ideálně kolem 25mm od nejhlubšího bodu ve střelkové rýze oproti zemi), ale musí být hlavně silné a robustní,...

LAMINITIS - NEBOLI SCHVÁCENÍ KOPYT nemusí vždy probíhat dramaticky.Mírné schvácení často nerozpozná kovář ani veterinář. Nicméně mírným schvácením několikrát za život projde mnoho koní. Několik epizod mírného schvácení často předchází vážnému schvácení.
Stalo se vám někdy, že váš kůň v dubnu nebo květnu chodil hůř po kamínkách, po tvrdém povrchu,...

Prosím berte vážně NEGATIVNÍ PALMÁRNÍ ÚHEL
(česky), adaptace článku z: [Progressive Equine Services & Hoof Care Centre](https://www.facebook.com/hoofscanandhoofcarecentre/?tn-str=k%2AF&hc_location=group_dialog) Co to je NPU a jaký má vliv na pohybový aparát vašeho koně?
Negativní palmární úhel, to je když: spodní linie kopytní kosti se svažuje dolů...

Přikládám několik velmi zajímavých článků na téma tráva, pastva. Je to pro koně skutečně ta nejpřirozenější strava? Může být opravdu nebezpečná?